Pagrindinis puslapis MOBIS ir LIBIS forumų archyvas
Forumai uždaryti, todėl nėra prasmės čia registruotis
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas   Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

klaida: 'Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja'

 
Šis forumas uždarytas. Jūs negalite rašyti, atsakyti ar redaguoti temos   Ši tema uždaryta. Jūs negalite redaguoti pranešimų ar rašyti atsakymų    Pagrindinis puslapis -> Mobis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
AndriusD



Prisijungė: 2004 03 04
Pranešimai: 55
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2005-08-03 (Trečiadienis), 10:42    Rašyti temą: klaida: 'Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja' Atsakyti su citata

Jeigu kuriant naują egzempliorių (Egzemplioriai->Egzemplioriai->Sukurti (Ctrl-N)) egzempliorių kūrimo dialogo lange Numerių suteikimas pažymėtas Automatinis, kartais gaunama klaida 'Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja'.

Taip atsitinka dėl to, kad anksčiau buvo sukurtas egzempliorius tokiu pačiu inventoriniu numeriu įvedant inventorinį numerį 'rankiniu' būdu (t.y. buvo pasirinktas ne 'Automatinis numerių suteikimas', o 'Rankinis') - sistema stengiasi suteikti tokį numerį, koks jau buvo jūsų įvestas anksčiau.

Kad išvengti tokių klaidų, reikia duomenų bazėje atlikti kai kuriuos pakeitimus.

http://download.sintagma.lt/support/mobis/programos/updates/scripts/inventor/ atsisiųskite failus upg.sql ir upg.bat. upg.bat įvykdykite serveryje (upg.bat užtenka įvykdyti tik vieną kartą). Įvykdžius upg.bat tame pačiame kataloge turi atsirasti failas upg.log, kurio viduje atsiras viena eilutė:

CREATE FUNCTION

Jeigu tokia eilutė yra - atnaujinimas pavyko.

Jeigu jūsų inventoriniai numeriai formuojami pavidalu '05/1', '05/2' .... '05/3333', o koduotuose duomenyse (Egzemplioriai->Administravimas->Koduoti duomenys->Intervalų parametrų sąrašas). Jeigu parametro I$TIPAS reikšmė yra S atsisiųskite tipas_s.bat ir taisyk_s.sql.


Jeigu jūsų inventoriniai numeriai formuojami pavidalu '1111', '11112' .... '99999' , o I$TIPAS reikšmė yra I, t.y. inventoriniai numeriai formuojami ištisine seka,
atsisiųskite tipas_i.bat ir taisyk_i.sql.


Įvykdykdžius tipas_s.bat arba tipas_i.bat atitinkamai atsiras failas tipas_s.log arba tipas_i.log, kurio turinys turėtų būti panašus į:

Kodas:

     taisyk_seka     
----------------------
 Seka INV$I$I := 1322
(1 row)


Duomenų bazės pakeitimas pavyko. Nuo šiol formuojant inventorinius numerius pranešimo Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja neturėtumėte gauti.

Jeigu log faile matote pranešimą Seka nepakeista arba Tokios sekos nera, atnaujinimas nepavyko.

Ką daryti nepavykus atnaujinimui, skaitykite toliau.

==================================================================

SMULKESNĖ INFORMACIJA:

Inventorinių numerių suteikimas gali būti vykdomas tęstine seka (t.y. inventoriniai numeriai formuojami kaip skaičiai nuo 1111 iki 99999), arba atsinaujinančia seka (t.y. kasmet nuo sausio 1 d. numeriai pradedami formuoti iš naujo (t.y. pvz. 05/1, 05/2 ir t.t. iki 2005.12.31, o nuo 2006.01.01 numeriai jau būtų formuojami tokiu pavidalu 06/1,06/2 ir t.t.).

Kokiu būdu pas jus formuojami inventorinai duomenys, galima pasižiūrėti koduotuose duomenyse (Egzemplioriai->Administravimas->Koduoti duomenys->Intervalų parametrų sąrašas). Jeigu parametro I$TIPAS reikšmė yra I, inventoriniai numeriai suteikiami iš nurodyto intervalo I$NUO iki I$IKI. Jeigu I$TIPAS reikšmė yra S, tada numeriai formuojami nuo vieneto ir didinami iki kitų metų sausio 1 d, kada vėl grįžtama prie 1.

Jeigu koduotuose duomenyse I$TIPAS reikšmė yra I, t.y. inventoriniai numeriai formuojami tęstine seka, atsisiųskite tipas_i.bat ir taisyk_i.sql. Jeigu I$TIPAS reikšmė yra S, t.y. inventoriniai numeriai formuojami atsinaujinančia seka, atsisiųskite tipas_s.bat ir taisyk_s.sql. Įvykdykdžius tipas_s.bat arba tipas_i.bat atitinkamai atsiras failas tipas_s.log arba tipas_i.log, kurio turinys turėtų būti panašus į:
Kodas:

     taisyk_seka     
----------------------
 Seka INV$I$I := 1122
(1 row)


Atnaujinimas pavyko. Nuo šiol formuojant inventorinius numerius pranešimo Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja neturėtumėte gauti. Jeigu tipas_i.log arba tipas_s.log faile bus tokios eilutės:
Kodas:

   taisyk_seka   
-----------------
 Seka nepakeista
(1 row)


arba

Kodas:

    taisyk_seka   
-------------------
 Tokios sekos nera
(1 row)


reiškiasi atnaujinimas nepavyko ir gali tekti redaguoti taisyk_i.sql arba taisyk_s.sql, kad keičiamos sekos šablonas atitiktų nustatytą jūsų duomenų bazėje.

Plačiau apie suteikiamų numerių intervalų aprašymo sintaksę galite pasiskaityti MOBIS vartotojo vadovo 69 psl. (Administravimas -> Intervalų aprašymo sintaksė).

taisyk_i.sql ir taisyk_s.sql sintaksė yra tokia:

select taisyk_seka('sekos pradžia','sekos pabaiga','taisoma seka','inventorinimo tipas
')
sekos_pradžia - tai inventorinio numerio pradžioje suformuojamos raidės/skaičiai, kurie visoje sekoje nekinta (pvz. '05/'.
sekos_pabaiga - tai inventorinio numerio pabaigoje suformuojamos raidės/skaičiai, kurie visoje sekoje nekinta.
taisoma_seka - sisteminis parametras, nurodantis kurią seką taisyti (taisyti nereikia)
invetorinimo_tipas - inventorinimo tipas (taisyti nereikia)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Edita



Prisijungė: 2006 11 09
Pranešimai: 4

PranešimasParašytas: 2007-01-17 (Trečiadienis), 09:44    Rašyti temą: Re: klaida: 'Egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja' Atsakyti su citata

Sumaišiau indentifikavimo numerį, panaikinau ir bibliografinį įrašą ir egzempliorių. Tai buvo neinventorinamas dokumentas. Ne automatiniu, o rankiniu būdu įrašiau reikiamą numerį, o vis tiek rašo, kad egzempliorius su tokiu numeriu jau egzistuoja. Ar be šių failų atsisiuntimo nieko negalima pakeisti?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Versmė



Prisijungė: 2004 07 23
Pranešimai: 40

PranešimasParašytas: 2008-10-06 (Pirmadienis), 13:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Įjungus automatinį numerių suteikimą, iškrenta lentelė. kad egzempliorius tokiu numeriu jau egzistuoja. Ar naujojoje versijoje galima naudoti šioje temoje paminėtais failais (upg.sql ir upg.bat). Ar bus kokie nors nauji?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
maryz



Prisijungė: 2007 09 10
Pranešimai: 66
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-10-13 (Pirmadienis), 06:18    Rašyti temą: Atsakyti su citata

visada galite išmėginti Smile
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Šis forumas uždarytas. Jūs negalite rašyti, atsakyti ar redaguoti temos   Ši tema uždaryta. Jūs negalite redaguoti pranešimų ar rašyti atsakymų    Pagrindinis puslapis -> Mobis Visos datos yra GMT + 2 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005