Pagrindinis puslapis MOBIS ir LIBIS forumų archyvas
Forumai uždaryti, todėl nėra prasmės čia registruotis
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas   Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Dažniausiai užduodami klausimai (techniniai)

 
Šis forumas uždarytas. Jūs negalite rašyti, atsakyti ar redaguoti temos   Ši tema uždaryta. Jūs negalite redaguoti pranešimų ar rašyti atsakymų    Pagrindinis puslapis -> Libis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
maryz



Prisijungė: 2007 09 10
Pranešimai: 66
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-08-29 (Penktadienis), 14:52    Rašyti temą: Dažniausiai užduodami klausimai (techniniai) Atsakyti su citata

Kaip sudiegti libio programas?
Pirmiausiai turėtų būti "primapintas" L diskas. Kad ten matytųsi katalogai: Libis, Instaliacija ir t.t. Svarbu, kad būtų L diskas, nes dauguma registrų parašyti, jog jie kreiptųsi per L diską. Toliau diegti iClient10202_v0.2.exe (Oracle klientas). Diegiant nurodyti serverio ip adresą ir viskas. Galiausiai diegti LIBIS programas LibisInstVB-v(versijos skaičius).exe:
1. Kad leistųsi iš serverio:
Kelią nurodyti L:\libis, programas pažymėti pagal poreikius. Jei darbo vieta dirbs su skaitytojais priešpaskutinėje kortelėje dar pažymėti "Sinchronizacija su VSDB" ir "Diegti tik programų nuorodas" Kad siųstūsi šifruoti VSDB duomenys, reikia paleisti L:\Libis\Instaliacija\Registrai\VSDB_DarboVieta.reg registrą. Registre turėtų būti jūsų serverio ip adresas arba vardas.
2. Kad leistųsi iš darbo vietos:
Kelią nurodyti bet kokį kompiuteryje arba pagal nutylėjimą. Priešpaskutinėje kortelėje pažymėti "Sinchronizacija su VSDB" ir
"Diegti programų failus", paleisti tą pati registrą.
Ten kur bus aptarnaujami skaitytojai dar: paleisti iš L disko libis katalogo skregnus.exe, sužymėti visas varneles ir parašyti kokį fondą (fondo trumpinys) aptarnaus tą darbo vietą.
Skirtumai sudiegus lokaliai kompiuteryje, programos pasileis greičiau. Sudiegus, kad leistųsi iš serverio: niekada nereikės rupintis programų perdiegimu, kai pasirodys jų naujos versijos.

Neveikia barkodų skaitytuvas programose
Su barkodų skaitytuvais mes mažai ką galėsime padėti, daugiau tą galėtų išpręsti vietinis kompiuterininkas.
Pirma reiktų žiūrėti ar toje darbo vietoje yra paleistas barkodui skirtas registras barkodui.reg . Jis yra jūsų serveryje tarp visų registrų failų. Gal tai paties skaitytuvo problema arba kompiuterio. Patikrint galima, atsidarius word ar notepad programą ir ten mėginant nuskaityti barkodą. Jei ten irgi nenusiskaito, vadinas kaltas pats skaitytuvas arba kompiuteris. Tuomet reiktų mėginti tą skaitytuvą prijungti prie kito kompiuterio ir ten žiūrėti kaip veikia. Gal skaitytuvas išsiderino, jie kiek pamenu konfiguruojami.

Neveikia bendroji duomenų bazė, mygtukas neaktyvus arba rodo neaiškų pranešimą jungiantis prie jos

1. Kai būna panašios programos klaidos dirbant su bendrąja skaitytojų duomenų baze (visą laiką dirbus ir tik dabar pradėjus rodyti klaidas), lukterkite kokią valandą ir mėginkite jungtis vėl. Greičiausiai yra nutrūkęs ryšys su VSDB, arba sutriko jos darbas Nacionalinėje bibliotekoje.
2. Trūksta registo VSDBAppSrv.reg arba jis nurodytas klaidingai.
3. Programa neįdėta į DEP'ą

Randama: ant My Computer dešiniu pelės klavišu -> Properties -> Advanced kortelė -> Performance, Settings mygtukas -> Data Execution Prevention kortelė

Perdiegus programas nebeveikia prisijungimas prie BKC ir SK katalogų
Kad būtų galima prisijungti prie suvestinio katalogo ir BKC, reiktų tose darbo vietose iš serverio paleisti šiuos registrų failus saugomus jūsų serveryje (arba juos galite parsisiųsti paspaudus nuorodas dešiniu pelės mygtuku ir pasirinkti -> Save Target As...):
C:\Libis\Instaliacija\registrai\SUVESTINIS-viesiosioms.reg
C:\Libis\Instaliacija\registrai\AppSrv_BKC.reg
Bei į DEP sistemą įdėti katalogavimo programą

Klaidos pranešimas

Neleidžiama sukurti laikino failo. Registruose nurodyti localaus temp katalogą arba kitą vietą kompiuteryje.
HKEY_CURRENT_USER\Software\LIBIS\ABIS
"ZBKelias" = "C:\DOCUME~1\MariusP\LOCALS~1\Temp\"

Klaidos pranešimas einant per Kompletavimo programą -> įrašas -> Paieška SK

Nustatyti lietuviškus regioninius nustatymus.

Norime dirbti su programomis filiale, bet ten gauname visad tokį klaidos pranešimą ir programos nedirba.

1. Centiniame filiale turi būti atviras ir nukreiptas į serverį 1610 prievadas (portas).
2. Diegiant programas filiale, diegimo metu nurodyti išorinį IP centrinio filialo adresą.
3. Filiale sukonfiguruoti tnsnames.ora
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 192.168.0.1)(PORT = 1521)))
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = 192.168.0.1)(PORT = 1610)))

OPAC prašo uždarymo slaptažodžio.
Slaptažodis saugomas registruose:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\LIBIS\OpacClosePassw


Labai dažnai nebūna prieigos prie bendrosios skaitytojų duomenų bazės. Kas tuomet vyksta su skaitytojais?
bendroji skaitytojų bazė (VSDB) nėra ta tokia stabili vieta, kuri vienu metu galėtu priimti daug klientų į pačią duomenų bazę. Kodėl skaitytojas į ją nepatenka arba iš jos išbraukiamas yra kelios priežastys: nutrunka interneto ryšys pas jus arba tarp jūsų ir nacionalinės, nulūžta ta skaitytojų duomenų bazė, tvarkomi serveriai nacionalinėje (sanitarinę dieną).
Jei tuo metu, kai dirbama programa netenkama ryšio su VSDB, visi nauji skaitytojai ten nepakliūna, o redaguojami iš jos pašalinami, nes prapuola varnelė "Vieningas bilietas" bei kitos susijusios funkcijos tokios kaip "Kopijuoti skaitytojo duomenis iš DB".
Visi skaitytojai, kurie buvo tądien kurti arba redaguoti, laukia jūsų duomenų bazėje iki 23 val vakaro (skirtingose bibliotekose laikas skiriasi), jei jų požymyje nėra uždėta varnelė vieningas bilietas iš VSDB esantys pašalinami, o nauji ten nepatenka. Tad kiekvieną dieną jūs turite galimybę - šansą pereiti per visus kurtus ir redaguotus skaitytojus ir pakeisti jų požymį, jei manote, kad galėjo nutrukti ryšys.
Taip pat būna, jei skaitytojų buvo užregistruota nemažai arba taip pat yra nutrūkęs ryšys su VSDB, kartais tas 23 val siuntėjas taip pat nulūžta ir tie skaitytojai neišsiunčiami. Jei jie nepastebimi ilgą laiką, jie taip ir nepakliūna į VSDB iki kito jų redagavimo. Jei manote, kad yra daug skaitytojų, kurie galėjo netekti varnelės "Vieningas bilietas", bet nežinote kurie, jau reikėms mums įsikišti ir tvarkyti. Deja, skaitytojai neturintys varnelės niekada nepaklius į VSDB, kol jūs jų neuždėsite.
Ar turite ryšį su VSDB visada galite pasitikrinti į interneto naršyklę įvedę adresą http://server:8285/ , jei atsidaro puslapis "SkaitRegSrv - Service Info Page" vadinasi viskas veikia gerai.


Kodėl dažnai nutrunka ryšys filialuose su centrine biblioteka ir pagrindiniu serveriu?

Tokiais atvejais atkreipkite į ping komandos ilgumą ir paketų praradimą leidžiant nenutrųkstamą komandą iš filialo kompiuterio 5min. Norint, kad darbas vyktu sklandžiai, ping laikas turi būti iki 15ms ir prarasti iki 5% paketų.
Kitas atvejis: galima problemos esmė viename iš maršrutizatorių ugnesienių viename arba antrame gale. Kiekvienas maršrutizatorius skirtingą laiką laiko prisijungimą (sesiją), jei po kurio laiko nėra atsako iš kurio nors galo, ji nutruksta (time to live).
Dar galimas atvejis, bet retesnis: interneto tiekėjas, ypatingai sutartys fiziniams asmenims, riboja prisijungimų skaičių (sesijas), jei yra bent 10 kompiuterių, kiekvienas atsidaręs interneto naršyklę, libio programas ir kokią nors bendravimo programą (msn, skype, gtalk), tai visi "suvalgo" prisijungimus nors ir interneto ryšys gali būti greitas.


Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Šis forumas uždarytas. Jūs negalite rašyti, atsakyti ar redaguoti temos   Ši tema uždaryta. Jūs negalite redaguoti pranešimų ar rašyti atsakymų    Pagrindinis puslapis -> Libis Visos datos yra GMT + 2 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005